Buurtwandeling 'Gezonde Buurten'

26 maart 2024

Vollenhove is sinds kort onderdeel van het initiatief ‘Gezonde Buurten’. In Nederland zijn er meer dan dertig Gezonde Buurten en zijn er 9 in de maak. Samen met Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG, werken we samen met bewoners, van jong tot oud, om een groene plek te creëren in de wijk.

Vollenhove als Gezonde Buurt

Dit jaar maakt ‘Gezonde Buurten’ samen met bewoners van Vollenhove een nieuwe, toffe plek in de buurt. Bijvoorbeeld een fijne plek om elkaar te ontmoeten, samen te sporten, spelen en de natuur te beleven. Allemaal in- en rondom Park Vollenhove. Een buurt met zo’n speel- en ontmoetingsplek noemen we een Gezonde Buurt.

Buurtwandeling op vrijdag 5 april

Als bewoner van Vollenhove hebben we jouw hulp nodig! We horen graag wat jij vindt van een aantal plekken in de wijk en hoe we deze plekken kunnen verbeteren. Vertel ons al je wensen tijdens de buurtwandeling op vrijdag 5 april van 09:30 tot 11:00 uur. We verzamelen in ’t Volle Hof (Laan van Vollenhove 12b). Hier starten we met een kopje koffie en gebak. Vervolgens gaan we samen de wijk in en sluiten we de wandeling af met een kop warme soep. Denk mee en kom ook! Aanmelden is niet nodig.  

Ontwerpsessies

De komende tijd organiseert ‘Gezonde Buurten’ ook verschillende ontwerpsessies. Samen gaan we om tafel en bespreken we alle ideeën en wensen voor de buurt. Kom jij ook? 

  • Donderdag 25 april
    Van 16:00 tot 19:00 uur in het Park Vollenhove
    Van de beste ideeën heeft de ontwerper schetsen gemaakt. Welke spreekt jou het meeste aan en waarom?
  • Donderdag 30 mei
    Van 16:00 tot 19:00 uur in het Park Vollenhove
    We hebben een tof ontwerp gemaakt van de meest populaire schets. Mis jij nog iets?
  • Zaterdag 29 juni
    Van 13:00 tot 17:00 uur in het Park Vollenhove
    Het ontwerp is af! Kom je kijken?
  • Zaterdag 6 juli
    Van 11:00 tot 16:00 uur bij de braderie in het winkelcentrum Vollenhove
    Het ontwerp is af! Kom je kijken?

Meer informatie

Kan je niet bij de buurtwandeling zijn, maar heb je wel een goed idee voor de buurt? Of heb je een andere vraag over Vollenhove als Gezonde Buurt? Dan kan je contact opnemen met Eveline via e.lock@zeist.nl. Bekijk de website van ‘Gezonde Buurten’ voor meer informatie over het project.