De gebiedsvisie is vastgesteld!

Van start met de uitvoering

29 maart 2024

Het is al weer even geleden sinds de laatste update over de gebiedsvisie voor Vollenhove. Afgelopen tijd lag de gebiedsvisie bij de gemeenteraad. De gemeenteraad moest hier een besluit over nemen. We zijn blij te delen dat de gemeenteraad de gebiedsvisie heeft vastgesteld. Ook kregen het Vollenhove Advies Team (VAT) en alle betrokkenen veel complimenten voor het plan.

De uitvoering

We kunnen nu aan de slag met de uitvoering van de gebiedsvisie. Hiervoor starten we de plannen voor een nieuw ‘hart van de buurt’ op de plek van de Weggeefwinkel. Zo kijken we wat er precies in de ruimte past (hoe groot, hoe hoog, hoe gaan we om met parkeren, etc.), maar ook wat er precies komt op deze plek. Denk aan een ontmoetingsplek, kinderopvang, gymzaal of iets anders waar behoefte aan is. Dit doen we niet alleen, maar samen met de buurt. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via www.OMZeist.nl.  

Spelen en elkaar ontmoeten

Een deel van de uitvoering is al gestart. Vollenhove is namelijk onderdeel van het project ‘Gezonde Buurten’ van IVN en Jantje Beton. Daarvoor komt er dit jaar nog een nieuwe speel- en ontmoetingsplek in- en rondom Park Vollenhove. Samen met basisschoolkinderen hebben we al rondgelopen in het park en hun wensen verzameld. Op vrijdag 5 april is er een rondwandeling voor volwassenen. Je bent van harte welkom om je wensen en ideeën voor Park Vollenhove te delen. Lees hier meer over de wandeling.

Nogmaals bedankt

We willen iedereen die heeft meegeholpen nogmaals bedanken voor zijn of haar inzet. Dankzij het Vollenhove Advies Team (VAT), de reacties tijdens inloopbijeenkomsten en gesprekken met de buurt, hebben we een prachtige visie opgesteld. Wil je deze nog eens nalezen? Neem dan een kijkje op https://zeist.raadsinformatie.nl/document/13637166/1 Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via e.lock@zeist.nl / tel. 14 030.