Terugblik buurtwandeling 5 april

11 april 2024

Een succesvolle buurtwandeling met mooie ideeën

Met acht volwassenen uit de wijk hebben we op vrijdagochtend 5 april een buurtwandeling gemaakt langs verschillende speel-, groen- en ontmoetingsplekken. Deze vraag stond centraal: hoe kunnen we van het park een nog fijnere en toffere plek maken voor alle buurtbewoners?

De wandeling in vogelvlucht

We verzamelden in het wijkcentrum 't Volle Hof onder het genot van een kopje koffie en gebak. Vervolgens gingen we samen de wijk in:

Ingang Park Vollenhove
De wandeling begon bij de ingang van het park Vollenhove naast de Weggeefwinkel. De bewoners van de buurtwandeling vertelden dat ze hier graag een bredere en duidelijker inggang naar het park zien. Bijvoorbeeld met een toegangsbord en meer kleur door bloemen. De bankjes langs het pad en het pad zelf kunnen beter bereikbaar gemaakt worden.

Het park zelf
Op de grote speelplek in het park waren de meeste volwassenen het eens met de eerdere opmerkingen van de kinderen; de kabelbaan is heel populair maar de zandbak is vies. De kinderen zouden graag meer willen klimmen en schommelen. Voor de ouders is een fijne zitplek bij de speelplek belangrijk. Ook het pad daar naartoe en en de ondergrond van de speeltoestellen moet zoveel mogelijk toegankelijk zijn.

't Volle Bos
Door naar ’t Volle Bos! Hier heeft de Groengroep hard aan gewerkt en met trots over verteld. Het is ook een fijne plek geworden om rustig te zitten. Het is helaas nog niet bij iedereen bekend dat je hierin mag. Een ingangsbord, een breder hek en een lagere heg worden genoemd als verbeterpunten.

De vijver en het groen bij de flats
Ook zijn we langs de zitplakken bij de vijver gewandeld. Daar is eigenlijk niemand positief over: de bankjes zijn vies, de tegels glad en in het water ligt veel afval en kroos. Deze plek heeft wel potentie, maar het is moeilijk om hier een voorstelling van de maken. Als laatste stopten we bij de groenranden langs de flats. Ook hier zouden de bewoners graag meer kleurige bloemen zien. Ook een route met natuurweetjes wordt geopperd.

Ontwerpsessies

Alle ideeën die tijdens de buurtwandeling zijn gedeeld, nemen we mee in de verschillende ontwerpsessies. De eerste sessie is op 25 april van 16:00 tot 19:00 uur in het Park Vollenhove. Kom je dan ook?